Oldalak

2014. január 18., szombat

Elb@szott világ




*****

Gyermekeimnek: 


hogy ne kövessétek, amit én (is)csináltam, tudva/tudatlanul, hogy tudjatok NEMet mondani és igy nemesedjetek.. Hogy tudjátok majd egyszer azt mondani: 

"NEM!
 B@sszátok meg! 
Nem fogtok elvinni / megtörni és arra rávenni, / hogy beálljak a sorba, / hogy masirozzak időre.
Erőszakot vehettek a testemen, /  de a szellemem még mindig az enyém. 
Kib@aszott hülyének nézhettek, / ha azt hiszitek, hogy a programotokon lógok,/ valami őrült beosztáson.  Sz@romle hogy mi  vagy mi nem menő. 
Én alkotom a szabályokat. 
Egyedül állok."

(Senser- State of Mind, 3D Demo - 1998 )
*****

Eredetileg egy cikket szerettem volna irni a csikokról. Tudjátok, amikben gyönyörködtem/gyönyörködtünk, télen-nyáron. Hogy milyen szépek. Meg melyik oszlik el és melyik terül szét. Amikor kivittük Anya gépét a teraszra nyáron és Apa beállitotta az oldalt "bazen"-ozás közben. (bazen- medence). Próbáltuk kitalálni, mikor lássuk meg őket és a pilóta mikor lát meg minket (cockpit wiev). 
Mikor ezen sorokat irom, az emberek három csoportra oszlanak: madarak jönnek, madarak jönnek, halálesőt permeteznek; a szkeptikusok (áááh, azok csak ártatlan kondenzcsikok)- ide sorolhatóak még a fáradtak, akik nem birják felemelni a fejüket a napi droidizmus után és azt sem vennék észre, ha vanilia-szinű lenne az égbolt; és a harmadik (legkisebb: pl.én) akik csendben figyelnek. 
(Valójában van még egy negyedik is, akik tudják az igazat ezzel kapcsolatban, de röhögnek, milyen jól elvannak a muslincák -tj.az első három csoport.. mint a legyek a.. mint a kutyák a lerágott csonton..)
Gyermekeim.. 
Itt- nálunk, Kárpát- medence déli, jobb alsó fertályában nem láttam sok jelöletlen (vagy katonai "sivomaslinasta" -szürkésolaj(bogyó)zöld szinű) repülőt. Az eltöltött felhőnézés közben összesen háromat- elenyésző mennyiség a lekövetett repülők számához képest. 
Amiből két dolog következik (szerintem): nálunk nem katonai repülőgepekkel csinálják (azt, amit talán csinálnak); és maradt egy eset..

.. nyár volt.. szárazság.. 2011 mutatott a naptár és akik nem szerették volna, hogy mindenük elpusztuljon, azok locsolni kezdtek. Ez volt az a nyár, amikor feltünt, hogy "a kopár szik sarjá"t úgy világitja meg- a Nap- mint egy 40wattos izzó.. délben..


és este..


 Az eget állandó fátyolszerű-felhőzet takarta el. Az emberek intenziven -erősen- locsoltak, és pár nap múlva aranyos- helyre-kis- bárányelhők jelentek meg az égen..


De aztán másnap- harmadnap ismét csikokat láttam az égen és olyan valamit, amit nem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom:


a felhők egy (képzeletbeli) tengely mentén összegyűltek, majd egy spirális örvénylés indult meg a tengely mentén- és a felhők elhúztak észak-északkelet irányban.. fölöttem pedig újra ott volt a fátyolos égbolt..



Serj Tankian - Sky Is Over [Video w/Lyrics]

*****
Lusta, megalkuvó, beszari Emberiség. Kiengedtük az irányitást a kezünkből. Vagy soha nem is volt nálunk?
De visszaszerezhetjük.. ennek egyedüli útja a Tudás. 


Serj Tankian - Uneducated Democracy


Ezek vagyunk:


Serj Tankian - Left of center
(alternativ link a Serj Tankian - Left of center szövegvideóhoz, ha a Te országodban sem lehet megnézni az eredetit)

*****

A technikai fejlődés nevében. Például. Ólom-tetra-etil. Adalék volt az üzemanyagokban, hogy stabilizálják a gyúláspontot belsőégésű motoroknál, megnövelvén igy a motor erejét és a motor élettartamát is. (ha bővebben érdekel Google: az ólmozott benzin története). Idegméreg. 1920-tól a hetvenes évekig használták a Zamerikai Egybesült Államokban az FDA ajánlásával . Az Európai Egybesült Államokban 2000-ig. (nálunk 2010-ig- SrbijaRulezz)

Volt más alternativa? Persze hogy volt- van. Akkor miért nem használták/használják inkább azt? 

Extraprofit.


A nem-gondolkodó többség..


Serj Tankian - The Unthinking Majority

*****

"De az ólommentes benzin az ugye jobb? Hát persze, csak a régebbi autókhoz kell az az adalék.. 
*****

És mi a helyzet a repülőgépekkel? Mivel repülnek? Kerozinnal vágod rá. És mi az a kerozin? Használnak  a repülőgépek üzemanyagaihoz adalékanyagokat? 
Perszehogy: antioxidánsokat, antisztatikus hatóanyagokat, korróziógátlókat, üzemanyagrendszer-jegesedésgátlókat, csiraölőket (bakteriális és fungális), fémdeaktiváló adalékokat.
Károsak ezek az anyagok? ...

*****

Kérdezhetitek Gyermekeim, van megoldás? Szerintem van: le kell válni a rendszerről, mig lehet. A rendszerrel párhuzamosan élni, az érintkezési pontokat lecsökkenteni. Legyetek önellátóak.. legyetek szabadok.. (Elb@szott világ II.)
*****
Credits: 
- az első kép Varga Norbert  fényképe
- a többi saját, szabadon terjeszthető, ha a nevem melléirod, még azért sem haragszom  :P


*****

Egy pár gondolat a végére: a repülőgépforgalom megsokszorozódott az utóbbi 15-20 évben. Miért? Mert igény volt rá. Ezzel a károsanyag- kibocsátás is nőtt. Az, hogy milyen az üzemanyagok összetétele: nem tudom és nem is nagyon érdekel. A csikok kialakulása függ az időjárási tényezőktől (hőmérséklet, páratartalom, széljárás), a repülőgép sebességétől, magasságától és még a Jóisten tudja mitől nem. Ha valamit csinálnak is, azt úgy csinálják, hogy nem tudunk róla. Nincsenek narancssárga tartályok fekete halálfejekkel. Nincsenek szórófejek a szárny alatt elrejtve. Nem kell, mert nincs rá szükség.. Aki egy kicsit is beleássa magát a dolgokba, az meg fogja találni az általam készitett képek megoldását (hogy mit ábrázol- egyébként a J.Ventura Összeesküvés-elmélet sorozat egyik részében- nagyrészben dezinfo-showműsor- bemutatják).

Nem beszéltem most a felhőmagvasitásról, a jégesők elleni rakétákról, a deszikkációról és sok minden másról, mert most a csikok a téma és ez az elb@szott világ. MI tettük ilyenné, mert elhittük, hogy ilyenné kell tennünk, hogy az Én század boldogság-automatáivá kell lennünk.
Nézzétek képről-képre.. és sirjunk..


Serj Tankian - Harakiri

1 megjegyzés: